Nederland is chronisch moe!

Nederland is chronisch moe. Hoe komt dat toch?

Eten we soms te veel ongezond voedsel? E-stoffen, junkfood, energy drinks? Uiteraard draagt dit bij aan chronisch moe zijn. Maar er is nog een factor waar veel mensen geen weet van hebben maar ons elke dag belast en doodmoe maakt! Het is waar dat de een er gevoeliger voor is dan de ander maar feit blijft dat het een schadelijke factor is voor iedereen. Net als sommige mensen zeggen dat opa 100 is geworden terwijl hij rookte zal niemand ontkennen dat roken voor iedereen schadelijk is.

Zo is ook straling voor iedereen ongezond. Straling maakt mensen massaal moe! Zo zijn heel veel mensen chronisch vermoeid zonder een idee te hebben hoe dit komt. Deze vermoeidheid gaat vaak gepaard met vage klachten als lusteloos of futloos zijn, concentratieproblemen, depressief, slap, overgevoelig voor geluid en prikkels, angstig, depressief, tintelende handen en/of voeten, enz.

Komt een man bij de dokter…

… En zegt altijd moe te zijn. “Ja dat ken ik wel meneer, daar heb ik ook last van” zegt de dokter dan. Beweert u dan vervolgens dat u extreem chronisch moe bent dan bent u waarschijnlijk de zoveelste die dag die dat beweert. Een bloedonderzoek volgt waar niks uit komt en geconcludeerd wordt dat het tussen de oren zit. Gelukkig zijn niet alle huisartsen zo kortzichtig maar dit is iets wat helaas heel veel voorkomt. Vermoeidheid wordt niet altijd serieus genomen.

Weet u dat ongeveer 50% van de mensen die bij de huisarts komen onverklaarbare klachten heeft? Dit betekend dat de huisarts geen reden kan vinden voor de klachten en dus ook niet kan helpen. Een significant groot deel van die klachten bestaat uit vermoeidheid!

U bent chronisch moe als u voldoet aan de volgende klachten:

  • verslechtering van het geheugen of het concentratievermogen
  • keelpijn
  • gevoelige hals- of okselklieren
  • spierpijn
  • gewrichtspijnen
  • hoofdpijn
  • niet-verfrissende slaap
  • na inspanning een gevoel van uitputting gedurende 24 uur of langer

Besef nu eens dat deze klachten exact overeenkomen met iemand die zegt straling gevoelig te zijn! Zie daarvoor ook de website van stichting ehs. Straling is een factor die maar een heel klein deel van de Nederlandse artsen serieus neemt. En al nemen ze het serieus dan hoort u niet altijd dat dit de reden zou kunnen zijn want dit is niet volgens protocol. Wat wel protocol is, is anti depressieva of slaaptabletten voorschrijven..

Zijn alle mensen met vermoeidheidsklachten dan stralingsgevoelig?

Nee! Deze website wil absoluut niet beweren dat iedereen met vermoeidheidsklachten dit heeft door blootstelling aan straling maar wel dat er een onderschat groot deel van de bevolking wel degelijk moe is hiervan. En zolang men dit niet hoort van de media zul je dit dus ook niet kunnen uitsluiten. Het aantal stralingsgevoelige mensen stijgt in een enorm tempo. Ook niet zo gek als je bedenkt dat de huidige jonge generatie zowat opgroeit achter de tablet en mobiel. En de meeste jongeren hebben zelfs hun mobieltje onder hun hoofdkussen liggen. Als je dan bedenkt dat straling de melatonine aanmaak verstoort dan is het niet zo raar dat half Nederland slecht slaapt en altijd moe is.

Melatonine heeft u nodig om in slaap te vallen. In andere woorden: Geen melatonine = geen slaap. Zie voor onderzoek naar melatonine huishouding en straling deze pagina.

Eenvoudig te testen…

U komt er redelijk eenvoudig achter of uw vermoeidheid klachten van straling komen. Doe eens een paar weken de wifi uit als u hem niet gebruikt. Kunt u niet zonder mobiel zet dan in ieder geval data roaming uit en gebruik internet alleen wanneer het nodig is. Gooi de dect telefoon de deur uit die heeft u echt niet nodig als u een mobiel heeft. Wilt u toch met een “vaste” telefoon bellen neem er dan één met draad!!!

Woont u dicht op een gsm mast zorg er dan voor dat u niet op een kamer slaapt met uitzicht daarop. En liever nog! Slaap beneden zodat de meeste straling door de verdiepingsvloer wordt tegen gehouden.

De beste optie is nog om eens een paar weken weg te gaan en een zogenaamde digital detox vakantie te doen. Ga naar ene gebied met slecht bereik en laat al uw digitale draadloze apparatuur thuis. Kijk hoe u slaapt en hoe u zich voelt dan weet u snel of uw vermoeidheid van straling komt.

Wij wensen u een uitgeslapen en gezonde toekomst!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *