Slaappillen en melatonine

Zonder een normale melatonine huishouding geen goede nachtrust.

Melatonine heeft u nodig om te slapen. Het lichaam maakt deze stof aan wanneer het donkerder wordt. En door deze stof krijgt u slaap. Wanneer het weer lichter wordt wordt de melatonine aanmaak geremd en wordt u wakker.

Wanneer u dus een gezonde melatonine huishouding heeft slaapt u in de meeste gevallen goed. Uiteraard zijn er meer factoren waardoor u slecht kunt slapen (ziekte, geluidsoverlast e.d.) maar voor gezonde mensen geld: Goede melatonine huishouding = goede nachtrust.

Hoe komt het dan toch dat tegenwoordig zoveel mensen slaaptabletten gebruiken om te kunnen slapen?

Straling verstoort melatonine aanmaak!

Melatonine wordt aangemaakt in de pijnappel klier. Het lichaam geeft via de ogen en zenuwbanen door of het licht is of niet en dan volgt wel of niet aanmaak van melatonine. Dit betekend dus ook dat wanneer je in bed op je mobieltje zit te surfen je ogen een verkeerd signaal krijgen. Ook TV kijken hoort daar natuurlijk bij. Je kunt beter een boek lezen voor het slapen gaan dan TV kijken waarin veel blauwachtig licht zit wat je ook in daglicht terug vindt. Je lichaam denkt onterecht dat het nog dag is waardoor je slechter slaapt. Maar dit is niet de enige reden waarom je melatonine huishouding in de war is.

Volgens veel onderzoeken verstoort hoogfrequent straling, zoals van je mobiel en wifi, je melatonine aanmaak. Dit resulteert in slechte slaap.

Volgens Dr. Neil Cherry, is een van de meest bewezen en aangetoonde effecten van hoogfrequent straling het verstorende effect op de melatonine aanmaak. Dr. Neil Cherry was gespecialiseerd in de effecten van elektromagnetische straling op de gezondheid van mens en milieu. Helaas is hij in 2003 overleden.

In een rapport, wat u hier kunt lezen, zegt Dr. Neil Cherry: “Het is bewezen dat ‘s nacht het licht aan hebben en elektromagnetische velden de melomanie huishouding reduceren en aldus een enorm gezondheids risico met zich mee brengen”

Waarom wordt er ook over gezondheidsrisico gesproken? Omdat melatonine van essentieel belang is bij het goed functioneren van je immuunsysteem. Tel daarbij op dat je slaap heel belangrijk is voor het repareren van je lichaam. Wanneer je slaapt word je lichaam als het ware “Gerepareerd” en in orde gemaakt voor de volgende dag. Wanneer dit niet gebeurt doordat je lichaam constant bezig is met de aanval van straling dan heb je dus automatisch een verhoogde kans op kanker omdat je immuun systeem minder in staat is dode cellen op te ruimen.

Al met al ben je vatbaarder voor veel aandoeningen.

Er zijn heel veel onderzoeken gedaan naar straling en melatonine. Wanneer u dit opzoekt in google vindt u genoeg wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat de slaap verstoord wordt door straling. Wil je dus een gezonde nachtrust? Leg dan je mobiel niet naast je bed, zet je wifi uit en zorg dat je zo min mogelijk elektrische apparatuur op je kamer hebt.

 

 

3 thoughts on “Slaappillen en melatonine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *