Onderzoek naar vermoeidheid onder jongeren

Vermoeidheid onder jongeren

Veel onderzoek laat duidelijk zien dat sinds de introductie van mobiele technologie, niet alleen ouderen maar ook Jongeren massaal vermoeid zijn en slaapproblemen hebben! Vermoeidheid onder jongeren is niet meer weg te denken uit onze maatschappij en net zo normaal geworden als vermoeidheid onder ouderen.

Volgens een uitzending van NOS in 2014 had toen al bijna de helft van de jonge vrouwen en één derde van jonge mannen een slaap probleem. Sinds tien jaar terug hebben de slaap klinieken een verdubbeling aan patiënten met vermoeidheid klachten. En opvallend is dat het nu niet meer om ouderen gaat maar vooral ook om vermoeidheid onder jongeren.

Er wordt verteld dat het blauwe licht in telefoons en tablets vaak de oorzaak is van het verstoren van het slaapritme. Uiteraard is dit waar. Maar wat er niet bij verteld wordt is dat hoge elektromagnetische frequenties de aanmaak van melatonine verstoort. En dit is een nog veel groter probleem voor je slaap. Het is juist deze belangrijke informatie die de overheid achterwege laat.

Wanneer u even een paar minuutjes de tijd neemt en zelf googelt op “straling melatonine” dan zult u zien hoeveel hier al over geschreven is. Wanneer u dit in het engels doet met bijvoorbeeld de woorden “microwave radiation sleep disturbance” dan krijgt u een overweldigend resultaat aan wetenschappelijke onderzoeken die het verband hebben aangetoond. En wat zegt de main stream media? Er zijn onvoldoende aanwijzingen om aan te nemen dat straling slecht voor de gezondheid is of invloed heeft op ons slaap gedrag.

Duik zelf in google dan zult u zien dat dit dus je reinste onzin is.

Jongeren worden massaal vermoeid door straling. Ze staan ermee op en gaan ermee naar bed. Natuurlijk zijn ze ook te lang wakker door hun mobiel gebruik maar dat is dus een vicieuze cirkel waar je niet meer uitkomt Je wordt moe doordat je te lang met je mobiel bezig bent omdat je te laat naar bed gaat. Dan wordt je ook nog eens moe omdat je mobiel straling uitzend. Dus je weerstand gaat dubbel zo snel achteruit. De volgende dag heb je je mobiel weer de hele dag aan je lijf tussen al de andere straling. Wifi, GSM masten, dect enz. En hier wordt je lijf nu zo doodmoe van.

Vermoeidheid van alle dagen?

Vermoeidheid onder jongeren is iets van deze tijd. Vroeger waren jongeren niet moe maar tegenwoordig lijkt het wel een epidemie. Red bull helpt dan ook niet mee natuurlijk en een bord gezonde boerenkool zien we ook steeds minder op tafel staan. Veel wetenschappers trekken aan de bel om de straling epidemie die onze wereld moe en lusteloos maakt aan de kaak te stellen. Maar zolang we allemaal verslaafd blijven aan onze mobiel en dit belangrijker vinden dan eens goed slapen zal er voorlopig weinig veranderen en zijn opa en oma fitter en meer uitgeslapen dan onze moderne jeugd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *